Zöldborsó krémleves

Vissza a többihez

Hozzávalók 4 főre

  • Zöldborsó 50 dkg
  • Vöröshagyma 8 dkg
  • Vaj 10 dkg
  • Fehér bors
  • Cukor
  • Menta

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk a vajon majd hozzá tesszük a zöldborsót felengedjük1 liter vízzel sóval ízesítjük borssal fűszerezzük
10-15 db menta levelet bele tépkedünk és 20 percig főzzük botmixxerrel krémesre turmixoljuk ha nem elég édes kevés cukorral vagy mézzel ízesítjük ha apró lyukú szitán át szűrjük még krémesebb selymesebb állagot kapunk
Vékonyra szeletelt chorizoból sütőben 140 fokon 15-20 perc alatt chipset készítünk

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?