Nivegy-völgy

Vissza a többihez

Egy kerékpár és egy tábla jelzi Zánka felől, a 71-es úton, hogy Barátom, ha felhajtasz a Tagyon Birtokra, azonnal ingyen fröccsöt vagy bodzaszörpöt kapsz! És ki tudna ellenállni a csábításnak egy jó kis tekerés után! Ami pedig ott vár, az a pazar kilátás, a béke, a madárcsicsergés, a szép kirándulások, a vitorlázás, a kemencében sült ételek, a páratlan helyi borok, szörpök, mézek…

– Balaton, csend, vitorlázás, kirándulás, jó borok és finom helyi alapanyagokból készült nagyszerű ételek – ez az, amit mi szeretünk, és ezt kínáljuk mindenkinek, aki hozzánk ellátogat. Ezért lett a szlogenünk a “Barátoktól Barátoknak”! – mosolyog Kartaly Attila, és látszik is rajta, mennyire élvezi, amit csinál!

Előzetes bejelentkezés alapján csütörtöktől vasárnapig fogadnak vendégeket. Idén a HomeCatering.hu gondoskodik a gasztronómiai élvezetekről. Gazdag Tamás, a cég tulajdonosa Bérces Ferenc séffel minden nap egy á la carte kínálattal készül.

– Úgy gondoltuk, hogy mindig lesz egy baromfis, egy sertéshúsos és egy vegetáriánus ételünk. A fogásokat, a menüt úgy álmodtuk meg, hogy az minden évszakban, minden hónapban elkészülhessen saját zöldségeskertünkből, saját fűszernövényeinkből. A most felszolgált előételünket, a mangalicás lecsónkat még tavaly augusztusban tettük el! Már azt is tudjuk, milyen fantasztikusak az itteni gyümölcsökből készült levesek, lekvárok. Idén az eReSZ párlatából elkészítjük saját borecetünket is – meséli a tulajdonos.

A teljes cikk itt található.

 

Vélemény, hozzászólás?