Friss meleg kenyér

Vissza a többihez

Friss meleg kenyér otthonában nem is olyan nagy ördöngösség….

Hozzávalók 1 db kb félkilós kenyérhez

  • Kenyér liszt 40 dkg
  • Friss élesztő 2 dkg
  • Só 2 dkg
  • cukor 2 dkg
  • Étolaj 1\2 dl

Elkészítés

2 dl langyos vízben el keverjük a cukrot és az olajat majd bele morzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni közben egy nagyobb keverőtálba szitáljuk a lisztet és a sót, elkeverjük az olajos élesztős keveréket simára dagasztjuk lentről felfele hogy minél több levegő kerüljön bele, fél órára férre tesszük pihenni majd újra át dagasztjuk és még egy fél órát pihentetjük lisztezett gyúró deszkára borítjuk és hengerlő mozdulatokkal meg formázzuk éles késsel 3-4 helyen be irdaljuk előmelegített sütőben 220 fokon 20 percig majd 160 fokon még 20 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Vélemény, hozzászólás?