Mindenki imádja a hideg téli estéken ezt meleg és kényeztető desszertet…

Hozzávalók 10 adagra:

  • 30 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg kristály cukor
  • 20 dkg finom liszt
  • 10 db egész tojás

Elkészítés:

Vízgőz fölött meg olvasztjuk a csokoládéd és a vajat
Egy nagyobb keverő tálban habosra keverjük a cukrot a tojással
Lassan folyamatos kevergetés mellet hozzá öntjük az olvadt keveréket majd a végén bele keverjük a lisztet is
Ki vajazott ki lisztezett szoufleé formákba töltjük és előmelegített sütőben 175 fokon 12 percig sütjük.
Tálalhatjuk vanília fagyival tejszín habbal forró fahéjas megy öntettel vagy csak magában kevés porcukorral a siker garantált.

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?