Kacsamájpástétom

Vissza a többihez

Az örök kedvenc…
Reggelire, vacsorára, előételnek vagy csak magunk kényeztetésére

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg hízott kacsamáj
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt csemege szalonna
  • Bors
  • Méz
  • Majoránna

Elkészítés:

Kockára vágjuk a szalonnát egy lábosban el kezdjük ki olvasztani ha ki engedte a összes zsírt rá tesszük a kockára vágott hagymát és aranysárgára pirítjuk közben a kacsamájat szét szedjük ki vesszük belőle a vastag vérereket és nagyobb kockára vágjuk ha elkészült a hagyma bele tesszük a májat és 10 percig közepes lángon gyakori kevergetés mellet készre pirítjuk sóval ízesítjük borssal, majorannával fűszerezzük legvégén egy evőkanál mézet is teszünk hozzá.
Botmixerret krémesre turmixoljuk még melegen bármilyen tetszőleges formába át töltjük és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat

 

Vélemény, hozzászólás?